Fra fuldtidsjob til hjemmepasning

I løbet af 2021 gik jeg fra at være på barsel fra mit fuldtidsarbejde som selvstændig til at have alle mine børn hjemme og sammen med min mand også varetage undervisningen af vores ældste på 6 år.

Da jeg blev mor i 2015 var hjemmepasning slet ikke med i mine overvejelser. Da jeg fik mit andet barn i 2017 begyndte jeg at høre om et par stykker, der gjorde det. Det lød dejligt for dem, men for min mand og jeg var det ikke aktuelt. Jeg havde et arbejde jeg var glad for, min datter havde det fint i vuggestuen og det skulle min søn også nok få. Vi havde altid afleveret sent og hentet tidligt, men ligefrem at klare hele pasningsopgaven selv havde vi ikke lyst til.

Men i februar 2020 fandt vi ud af, at nummer tre var på vej, og her mærkede jeg for første gang en enorm trang til at have det barn hjemme de første tre år.

Det har jeg skrevet meget mere om her.

Ikke en rigtig hjemmepasser

Vores treer blev i virkeligheden ham, der kom og åbnede vores øjne for, at vi ikke længere levede det liv, vi havde lyst til. Under min barsel med ham, havde vi de store meget hjemme fra børnehave på grund af nedlukninger og ønsker om fridage fra deres side. De har været i institution siden de var 10 måneder, og jeg selv er vendt tilbage på job efter godt syv måneder. Her tredje gang ville jeg gerne genoptage lidt arbejde så snart, der var lidt rutine på hverdagen.

Jeg begyndte at researche på en hverdag som hjemmegående med et lille barn og selvstændig virksomhed. Jeg søgte efter alt, hvad der var at læse og lytte om hjemmepasning, men jeg manglede nogen som mig selv at spejle mig i. Andre, der pludselig et godt stykke inde i forældreskabet mærkede en trang til at gøre det hele anderledes.

Med både større søskende i børnehave og på sigt skole og arbejde hjemmefra planlagde jeg jo ikke at være rigtig fuldblodshjemmepasser, og jeg følte ikke, jeg passede ind nogen steder. Især det med fortsat at have to af mine børn i børnehave føltes som et stort issue.

Podcast om hjemmepasning

Efter mange måneders rugen på idéen, research, uddannelse og nørderi i udstyr osv. udgav jeg i august 2021 den podcast, jeg selv har manglet.

Forældre på fuldtid er en podcast, der tuner ind på hjemmelivet med alt, hvad det indebærer. Økonomi, selvstændigt arbejde, udfordringer med at have flere børn hjemme, hjemmeundervisning og meget mere. Gennem podcasten søger og formidler jeg indsigt i alt det, jeg selv gerne vil vide mere om i forhold til hjemmepasning.

Personligt har nogle af de samtaler, jeg har haft i første sæson givet os herhjemme mod og lyst til at tage de to store helt hjem fra hhv. skole og børnehave, og vi voksne forsøger os løbende med at skabe et fleksibelt arbejdsliv, vi selv styrer og skruer op og ned for som lysten og tiden er til det.

Jeg håber I vil tage godt imod den og at bare en vil blive inspireret til at følge sin mavefornemmelse om at finde vej hjem til børnene og lade karrieren vente et par år.