Jeg hedder Johanne, og jeg bor i Bryrup med min mand og vores tre børn.

Jeg blev mor for første gang i 2015. På årets sidste dag nåede vores længe ventede datter lige nøjagtig at blive et 2015-barn. Min graviditet med hende havde været præget af en velbegrundet angst for at miste hende, som jeg desværre ikke fik hjælp til undervejs. Kort før jeg blev gravid med hende, mistede jeg nemlig mit første barn. Min mand og jeg havde forsøgt at blive forældre i næsten tre år, men bare en måned inde i lykken over, det endelig var lykkes, havde jeg en spontan abort.

Kranio-Sakral Terapi Johanne Friis Bryrup nær SilkeborgNår jeg indleder med den her historie, skyldes det at jeg alt for sent har erfaret hvor stor betydning de ni måneder i livmoderen har for det lille barns liv efter fødslen.

Min vej til faget

Min datter var meget på dupperne. Hun var en glad pige det meste af tiden, men når hun blev træt, var hun meget ked af det og vågnede let igen. Vi kunne læse os til, at de udfordringer vi oplevede var “ganske normale” for babyer og børn på hendes alder. Så vi levede med, at hun aldrig lærte at sove igennem og græd sig i søvn hver aften.

Som førstegangsforældre tilbage i 2016 var vi desværre helt uvidende om, hvor hårdt det er at blive født og hvor lidt der faktisk skal til for at give de små børn og deres forældre en meget bedre start på livet sammen.

To år senere blev vi forældre til en stor dreng. Under hele graviditeten havde jeg arbejdet meget og presset mig selv hårdt, både fysisk og mentalt. Fødslen var hård og vi oplevede at være tæt på at miste ham i slutfasen. En uge gammel tog vi ham til kiropraktor, da han ikke længere kunne ligge ved brystet uden tydelige smerter. Der kom vi i halvanden måned, så kunne hun ikke gøre mere. Men vores lille dreng græd nu endnu mere. Hver dag fra 17-22 gik vi rundt med en grædende baby på armen eller i bæreselen.

Indtil vi kort før juleaften fik anbefalet en Kranio-Sakral terapeut, som fandt tid dagen efter. Hun kunne hurtigt mærke, han havde fået hovedpine og mavepine, angiveligt efter de mange behandlinger og stress ved de tilsvarende mange køreture på 40 minutter mellem os og kiropraktoren.

Efter en behandling stoppede de timelange aftener med gråd, og vi begyndte at kunne nusse ham i søvn om aftenen. Efter endnu et besøg mellem jul og nytår begyndte vi at have en anden ro på hele familien.

Det har Kranio-Sakral Terapi gjort for min familie

Siden da har Kranio-Sakral Terapi hjulpet vores familie med både små og store problemer som blandt andet:

  • Væske på ørerne hos vores mellemste
  • En spænding bag vores datters ene skulderblad (som nok havde haft lidt at sige ift. hendes dårlige søvn)
  • Stress hos vores dengang knap 3 og 5-årige søn og datter i forbindelse med flere flytninger, institutionsskift og en ny lillebror i familien
  • Bækkenløsning i forbindelse med og efter graviditeter
  • Jævnligt tilbagevendende hovedpine hos mig selv er forsvundet
  • Søvnbesvær og tankemylder
  • Kæbespændinger og bid på andre børn omkring 1-2 års alderen
  • To børn der har banket deres hoved mod vægge, vinduer og i gulvet

Kort efter fødslen af vores tredje barn i 2020 gik vores fantastiske Kranio-Sakral terapeut på efterløn, og hun gav mig skubbet til selv at lære faget.

Uddannelsen tager jeg hos Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Jeg tør slet ikke forestille mig, hvordan vores liv havde set ud, hvis vi ikke havde opdaget, hvad Kranio-Sakral Terapi kan, og hvor mange udfordringer vi ikke behøver acceptere bare fordi, de er helt normale hos børn.

Børn skal ikke have ondt. Babyer skal ikke græde sig selv i søvn. Ingen skal ligge søvnløs det halve af natten fordi de ikke kan slippe de mange tanker, der fylder hovedet.

Kan du genkende nogen af ovenstående udfordringer eller bøvler du med noget andet, du er nysgerrig på, om jeg mon kan hjælpe med, så ring på 61659265, så tager vi en snak og finder evt. en tid til dig.