Vores familievirksomhed har to ligeværdige direktører

Min mand har påtaget sig ansvaret for en række opgaver, som aldrig kommer til at forekomme naturlige for mig at ordne. Til gengæld er der en hel masse både store og små dele af livet med hus og børn, jeg elsker at stå for, og det er lige præcis alle de ting, Dennis overhovedet ikke har hverken fokus på eller interesse i. Helt perfekt og fuldstændig ukoordineret fordeling af husholdningen.

Allerede på vej mod indgangen til forældreskabet gjorde min mand det meget klart, at han ville være den slags far, der både kan – og får lov til – at vælge tøj, putte, trøste og des lige. Med det mente han, at han ikke gad høre på ellers velmenende kommentarer som ”Hun kan rigtig godt lide at blive vugget lidt”, ”du skal nok give hende lange bukser på i dag. Det er lidt køligt” eller ”husk at mærke på maden med tungen, inden du giver hende det.”

Her fem et halvt år og tre børn inde i forældreskabet kan jeg konstatere, at jeg helt uagtet blev den mor, der alligevel siger den slags dumheder. Men det blev min mand også, så jeg tænker det går lige op, og vi griner næsten dagligt af dumme råd, vi får givet hinanden med på vejen i løbet af en dag.

Naturlige domæner og usagte aftaler

Når vi måske alligevel føler en impuls til at minde den anden om at huske solcreme på lune dage eller en ekstra sut til køreturen, handler det nok om, at vi – Dennis og jeg har påtaget os hver vores ansvarsområder, og at Dennis dermed ved, at der er gode chancer for, at tandbørstningen ikke lige står øverst på min mentale huskeliste, ligesom jeg ved at han vil være mere fokuseret på at lege og hygge med børnene på udflugter end på at de får stillet aftensult og tørst inden putning i bilen på hjemturen.

Derfor spørger min søde mand mig stort set altid, inden jeg snupper børnene med i for eksempel Givskud, om jeg har husket tandbørster og solcreme, ligesom jeg altid laver madpakker, fylder vandflasker og stikker ham et par bananer til hjemturen, inden han tager de store med i forlystelsesparker.

Den slags stiltiende hjælpsomheder gør, at dagligdagen kører rimelig godt hjemme hos os. Og at vi har overskud til at være der for vores børn i samtlige af døgnets timer alle dage i ugen.

By |2022-07-23T13:59:56+02:00august 20th, 2021|Hjemmepasning|0 Comments

Leave A Comment